Viața noastră se desfășoară printre verdeață. Și, deși este adesea neobservat și subestimat, rolul pe care îl joacă în viața noastră de zi cu zi este foarte important. Spațiul verde urban poate fi găsit în multe forme diferite - parcuri impresionante , piețe, zone verzi, straturi de flori ornamentale, ziduri verzi și grădini de bucătărie. În plus, containerele și ghivecele de plante permit introducerea de verdeață în spații mici, cum ar fi terasele și balcoanele, precum și în interiorul companiilor, birourilor, centrelor comerciale și altor clădiri publice. Verdeața este un element care sporește valoarea estetică și funcțională a oricărui spațiu, motiv pentru care absența sa este uneori atât de acută.
Proiectarea spațiilor verzi urbane reunește mai multe discipline, cum ar fi planificarea urbană, urbanismul, horticultura și arhitectura peisagistică și, prin urmare, necesită multe cunoștințe, atenție și angajament. Ideea, metoda de a combina plantele, formele, materialele și culorile în așa fel încât spațiul proiectat să devină nu numai original și funcțional, ci, cel mai important, atractiv pentru locuitori și vizitatori.
Toate activitățile designerilor au ca scop transformarea spațiului urban monoton într-un spațiu verde, original și funcțional. Prin urmare, spațiile verzi urbane trebuie să fie create într-un mod atent și minuțios, deoarece sunt introduse în spațiul public utilizat de locuitori și turiști.
Într-adevăr,designul ecologic nu este altceva decât un proces a cărui esență este de a crea locuri prietenoase în armonie cu mediul înconjurător existent.